Escola Valenciana. Federació d’Associacions per la Llengua

“ESCOLA VALENCIANA, Federació d’Associacions per la Llengua” és una entitat cívica que actualment integra quinze associacions d’arreu de les comarques valencianes. Va ser constituïda legalment en 1990, si bé les associacions membres ja venien treballant de manera coordinada d’ençà de 1984, tot fent seues les aspiracions de grups d’ensenyants i de pares i mares d’alumnes que des de feia temps reivindicaven una escola arrelada al propi medi, una escola integradora i solidària que considere la llengua dels valencians com element normal de comunicació, com eina d’estudi i mitjà d’enriquiment intel·lectual i cultural.

Els àmbits d’actuació d‘ESCOLA VALENCIANA són el social i l’educatiu i entre les seues activitats juntament amb les que fan referència a la defensa i extensió de l’ensenyament en valencià cal destacar la promoció d’activitats culturals i lúdiques relacionades amb l’educació i amb altres àmbits d’ús de la llengua.

“ESCOLA VALENCIANA, Federació d’Associacions per la Llengua” té assolides unes fites que la situen com a entitat reconeguda per la seua capacitat de convocatòria en temes que li són propis, sempre des d’una perspectiva de racionalitat, respecte al criteri científic i la pràctica d’actituds que potencien l’autoestima col·lectiva i la tolerància com a valors bàsics, personals i socials.

Entre les diverses activitats realitzades cal destacar l’organització anual de més de 10 trobades de Primavera que són Festes per la Llengua que convoquen arreu de les terres valencianes més de 150.000 persones les cuals de manera lúdica expressen cada any el seu suport al projecte educatiu d’escola en valencià.

En un altre àmbit, cal remarcar una altra de les realitzacions “d’ESCOLA VALENCIANA, Federació d’Associacions per la Llengua”, que l’any 1995 aconseguí unir milers i milers de persones de les més de 500 escoles en valencià sota el lema ESTIMEM LA NOSTRA LLENGUA. Amb la participació de totes elles es va elaborar un mural col·lectiu dissenyat per l’artista de renom internacional Xavier Mariscal. Aquest mural representa el nostre sentiment comú d’unitat, tolerància, autoestima i respecte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *